23 нови случая на Covid-19 в страната

0123 са новите случаи на Covid-19 в страната за последното денонощие, съобщи секретарят на Националния оперативен щаб  доц. Димо Димов. С тях общият брой на заразените става 1611.

321 са настанени в болници, от които 40 са в интензивни отделения.

308 са излекуваните в България. Починалите до момента са общо 72 души, като през последните 24 часа жертвите са четири .

„Няма индикации, че всичко ще свърши скоро, трябва да свикнем да живеем с вируса“, каза премиерът Бойко Борисов по време на брифинг в Министерски съвет, където се появи заедно с председателя на Националния оперативен щаб ген.-майор Венцислав Мутафчийски.

Неяснотите с инфекцията от коронавирус продължават. Нова жертва е лекарка, която е била излекувана, но  после се  е влошила. Ген. Мутафчийски каза, че  починалата е била лекувана след заразата си в “Света Анна” и след две отрицателни проби е изписана за домашно лечение. В събота обаче състоянието й силно се е влошило и е отишла в спешното отделение на Александровска болница, където е колабирала и й е била интубирана. Въпреки усилията на лекарите в продължение на 45 минути, тя е починала още преди да бъде закарана в интензивното отделение.