29-ти февруари е ден с особена благословия

29-FebruaryДнешният ден 29 февруари е допълнителен и се добавя на всеки четири години към календарната година.

Според нумерологията енергията на 29-ти е 11. Това число е апотеоз на вдъхновението, алтернативния поглед на всичко, което ни заобикаля. Този поглед показва на търсещите отвъд това, което е видно за простото око. От нумерологична гледна точка високосната година е потрепване във времето, вълните от което създават допълнително прозрение.

Да си роден на 29 февруари е особена благословия, отчитат нумеролозите. И причината е следната: това е единственият ден в годината, който е извън времето и пространството, самосиндикален, отличителен, съществуващ едва през 4 години; ден-фантом, призван само за избраници. Родените на тази дата винаги са отличават с необичайно висока склонност към творчество и изкуството. От тях стават идеални актьори, писатели, музиканти. Тези личности имат съзидателна, възприемчива енергия и силно развито шесто чувство.

Добавянето на допълнителен ден на всеки четири години поддържа нашия календар правилно приведен в съответствие с астрономическите сезони, тъй като една година според григорианския календар (365 дни) и година според орбитата на Земята около Слънцето (приблизително 365,25 дни) не са точно същата дължина от време. Без този допълнителен ден, нашият календар и сезоните постепенно ще излязат от синхрон. Поради този допълнителен ден, високосната година има 366 дни, вместо 365. Освен това, високосната година не приключва и започва в същия ден от седмицата, както прави и неседмичната година.

Годината може да бъде високосна, ако е равномерно разделена на 4. Годините, които се делят на 100 (като 1900 или 2000), не могат да бъдат високосни години, освен ако не се делят и на 400. (Поради тази причина годините 1700, 1800 и 1900 не са били високосни, а годините 1600 и 2000 бяха.) Ако една година отговаря на двете правила по-горе, то това е високосна година.

2020 –та година спазва правилата на високосните години. Ето какви са поверията за високосната година:

Във високосна година жената може да предложи на любимия си мъж да създадат семейство. При някои славянски народи през високосните години се е давала възможност на девойките да си изберат мъж и да изпратят родителите си при него. Според някои вярвания трите години, които предхождат високосната са подвластни на Слънцето и през тях се носи злато. Високосната година е под влиянието на Луната. Старият алхимичен символ за сребро е непълна луна, и заради това през високосните години носим сребърни накити.
За високосната година се приема, че отключва шесто чувство. Вярва се, че на 29 -ти февруари се появяват съдбоносни за живота ни хора.