Лекоатлетическият турнир за купата Европул завърши с върхови резултати

С много високи лични резултати на състезатели в различни дисциплини завърши първият лекоатлетически турнир за купата „Европул“ в Бургас.

Само седмица преди Държавното първенство за юноши и девойки младша и старша възраст на спортния комплекс „Славейков“ премериха сили лекоатлети от 12 отбора от цялата страна.

Над 80 състезатели участваха в състезанията за медалите в различни дисциплини като скокове, бягане на дистанции 100 м, 400 м, 800 метра и хвърляне на гюле.

Домакините от „Европул“ впечатлиха не само с отличната организация на турнира, но и с представянето на своите състезатели, които спечелиха 10 златни медала, 2 сребърни и 2 бронзови.

Павлина Стоянова се представи феноменално на 800 бягане. Младата надежда, която още няма години за девойки младша.възраст , буквално прегази своите съпернички, преминавайки през осемте виража на 200 м. писта. При нормално бягане на 400 м. писта Павлина би могла да даде време близо до националния рекорд.

От клуба са горди и с представянето на Гергана Сукнарова на гюле.

Амбицията на ръководството на Европул Бургас е турнира да влезе трайно в календара на БФЛА.

За силата на състезанието доказателство са високите постижения на атлетите от всички 12 отбора, които участваха в отделните дисциплини.

Турнирът за купа „Европул“ се оказа и първи голям тест за Бургаската съдийска колегия по лека атлетика, която изцяло ръководи всички стартове само със свои кадри.