40 000 зрители на Националния стадион за юбилея на Левски

Около 40 000 зрители ще напълнят Националния стадион за юбилея на Левски. Шоупрограмата ще завърши с приятелски мач срещу италианския колос Лацио. Главният организатор на събитието Тити Папазов обяви, че до вчера са продадени над 36 000 пропуска, а в продажба са пуснати 42 000. Очакванията са почти всички седалки да се запълнят, след като децата до 12 години ще влизат без пари. Все пак най-евтините билети от 7 лв. за сектор “Г” са в продажба.

“Приканвам всички левскари, които все още нямат билет да дойдат на “Васил Левски”. Този ден е на всички левскари. Нашата голяма любов става на 100 години. Да докажем на всички, че Левски е най-голямата общност и дори в тези тежки времена с множество неуспехи и без финансова стабилност, да покажем сила и мощ”, обяви Папазов. Програмата на стадиона започва в 20.00 часа и ще завърши след полунощ, когато официално Левски става на 100 г.

Събрани са 600 000 лв. Около 180 000 лв. са постъпили като дарения, а останалите средства са дошли от продажбата на билети и от спонсорските пакети за мача с Лацио и съпътстващите го събития. Все още не са получени парите от собственика на футболния клуб Тодор Батков, който обещал 10 000 лв.

Програмата започва със своеобразен бирфест до Националния стадион в 14.00 часа.

В събота в 11.00 “сините” ще се съберат при 22-ро училище (бившата Втора гимназия), от където е започнала историята на футболния клуб. От там ще тръгне шествие до паметника на Васил Левски, където ще се положат венци и цветя, предаде  Агенция Кросс.