47 са новите случаи на Covid-19 в страната

dimo-dimov47 са новите потвърдени  случаи на Covid-19 в страната за последното денонощие, съобщи секретарят на Националния оперативен щаб  доц. Димо Димов. С тях общият брой на заразените става 1588.

По области най-много са новите случаи във Видин, където са потвърдени 22 положителни проби. В София новите случаи са 6, в Благоевград са 5, в Плевен са 3, в Кюстендил и Перник са по 2, а в Пловдив, Пазарджик, Враца, Разград, Смолян, Сливен и Ямбол случаите са по един.

317 са настанени в болници, от които 43 са в интензивни отделения.

287 са излекуваните в България. Жертвите са 69 до момента.

За изминалото денонощие 3-ма са починали-  64-годишен мъж от Смолян и 64-годишен мъж от Сливен, като и двамата са с придружаващи заболявания. Починала е 43-годишна лекарка от МБАЛ Сливен. Тя е работела в инфекциозното отделение. Състоянието й рязко се влошило, като тя е била поставена на изкуствено дишане. Въпреки усилията на колегите й обаче жената починала.

Националният оперативен щаб спира да дава информация чрез брифинги. Отговори на въпроси ще дава доц.Димо Димов, секретар на щаба, чрез съобщения от пресцентъра. Решението е взето от премиера Бойко Борисов. Мотивът е, че българското общество вече е достатъчно информирано за всички особености около коронавируса. Брифингите създавали повече проблеми, отколкото полза.