Асен Василев: Или ще сме семейна дестинация, или на купона

След като заместник-министърът с ресор “туризъм” Иво Маринов беше освободен от поста си, се появиха притеснения, че служебният кабинет зачерква туризма като бизнес.
asen_vasilev„Това е един от най-важните отрасли на икономиката”, опроверга страховете в бранша новият ресорен министър Асен Василев в интервю по Нова тв. „За мен е важно туризмът да има ресорен заместник-министър, който да не отговаря за търговията с оръжия и всякакви други дирекции, които имаше към министерството, а да се фокусира напълно към туризма”.
Новото име за поста вече е избрано, но министърът отказва още да го съобщи, защото назначението зависи и от премиера Марин Райков.
„Държавата е изцяло зад туризма и се надявам да работим с браншовите организации, за да помислим как туризмът в България да стане по-добър продукт, по-добра услуга”, заяви Асен Василев.
В момента отрасълът расте благодарение на това, че предлага евтина услуга.
„Това се видя и в логото, в което има от всичко по малко, но реално няма послание”, смята Асен Василев. „Не разбрах какъв е акцентът на това лого, което е голям проблем за маркетинга и рекламата”.
Той смята, че трябва да се помисли сериозно как България да бъде брандирана и в тази област има доста работа.
„Например, Черно море е най-малко соленото и човек може да стои дълго във водата”, заяви Василев. По думите му трябва да изберем и дали ще сме дестинация на купона, или семейна тиха дестинация.
„Вече сме започнали доста инициативи в сектора”, заяви Василев на шестия ден от работата си в министерството.