Димчо Михалевски даде начало на сеитбата на слънчогледа в Каблешково

mihalevski_traktor

Дипломатическите мисии зад граница ще работят основно за разширяване на външните пазари  за българска промишлена и земеделска продукция, гарантира социалистът

 

Водачът на листата на Коалиция за България  инж. Димчо Михалевски даде символичен старт на кампанията по засяване на слънчогледа в Бургаско. Социалистът бе поканен от Земеделска кооперация „Каблешково”, където представи амбициозната програма на КБ за подпомагане на селското стопанство. Той подкара мощен трактор и облагороди първия декар, за сеитбата на новата реколта. Инж. Михалевски пое ангажимент за приемането на закон за рентата, който да доведе до повече справедливост между собственици и арендатори, както и да се реши въпросът с комасацията. „Без да започнем да възстановяване напоителните системи няма да можем да сме конкурентни производители”, подчерта водачът на червената листа. Той припомни, че в последните години масово напоителните съоръжения се крадат или продават, което лишава зеленчукопроизводителите от възможността да поливат. По думите му е недопустимо водата за поливане да е по – скъпа от питейната и пое ангажимент за лесен достъп до ресурс от водните басейни, което ще стимулира производството. Той гарантира и въвеждането на планиране и райониране на земеделското производство,обединяване на кооперациите и прозрачност в европейското субсидиране. Ако БСП спечели изборите ще бъде премахнат акцизът на горивата за земеделските производители и рибарите. Членове на кооперацията призоваха кандидат – депутатът да се спре промяната на статута на земеделската земя, както и да се въведе период за продажба в границата между прибирането и засяването на зърното, за да има предсказуемост, както и ясен баланс за състоянието на нивите. Михалевски подчерта необходимостта от строителството на преработвателни заводи, за да се затвори цикълът на производство. „Земеделието е шанс да създадем много нови работни места”, категоричен бе социалистът.

mihalevski

В Каблешково Димчо Михалевски и Павел Маринов посетиха Завода за технически въглени и се запознаха с производството на изделия за електрически машини. В разговор с ръководството на фирмата Михлевски подчерта, че ангажимент на Коалиция за България ще бъде разкриването на повече пазари в България и чужбина за родните производства, чрез дипломатическите представителства по света. Посланиците и консулите трябва да лобират за разширяване на пазарите, което ще увеличи производството, подчерта първият в листата. По думите му индустрията в област Бургас е свила обхвата си, а трябва да се развива, защото има огромен потенциал. Той увери, че ще съдейства фирмите от региона да имат по – лесен достъп до европейски средства, като източник на финансиране.