Хоро край поморийския бряг /видео/

“Вече четвърта година все повече любители на българските народни танци откликват на сърдечната покана на Община Поморие и Сдружение Танцов клуб “Чайка”, за да покажат своите умения, за да заразят със своя ентусиазъм малки и големи, за да се събудят позадрямалите сетива за красотата. Много ли са, малко ли са 4 години? Равносметките ще оставим за следващата 5-та година. Сега бих казала, че 4 години са съвсем достатъчни, за да се превърне една добра идея в устойчива традиция.”
С тези думи Лиляна Панайотова, един от основоположниците на танцовия фестивал в Поморие, посрещна и поздрави танцьорите на централния площад в морския град.Близо 700 танцьори от страната завладяха с ритъма и красотата на българския фолклор присъстващите.
Фестивалът „Хоро край поморийския бряг” няма състезателен характер. Той се организира от Сдружение Танцов клуб “Чайка”, със съдействието на Община Поморие.
Подробности от откриването може да гледате тук:

1 коментар

  1. Красива снимка благодаря за нея. Когато са облечени и в различни цветове от горе погледаното сигурно е страхотно когато танцуват и се разминават. Българското хоро е най добрият танц, където може да се раздаваш напълно. Хубаво е че един от основоположниците на танцовия фестивал в Поморие, посрещна и поздрави танцьорите на централния площад в морския град.И , че близо 700 танцьори от страната завладяха с ритъма и красотата на българския фолклор присъстващите.Направо да съжали човек че не е бил там в онзи ден и да се наслади на танците и музиката която трябва да ни кара да се чувствам горди българи.