11-ти ден на протести

За 11-и пореден ден в София и други градове на страната ще се проведат протести срещу правителството на Пламен Орешарски. В столицата протестът започва традиционно в 18.30 часа на площад „Независимост”. Протестът в Пловдив също е с начален час 18.30 ч., като хората ще се съберат пред Община Пловдив, предаде КРОСС.

В неделя за десети пореден ден хиляди граждани излязоха на протести в цялата страна срещу правителството на Пламен Орешарски и лидерите на парламентарно представените партии.

 

Отново най-многоброен бе протестът в София. Близо 6 000 протестиращи излязоха по столичните улици. Неделният протест в столицата обаче беше по-различен заради присъствието на съмнителни групи от младежи. От протестиращите коментираха, че са разпознали футболни агитки сред въпросните младежи и са сигнализирали на полицията да внимава за евентуални провокации.

 

За да не се допусне нарушаване на обществения ред, над 200 души са били отклонени от протеста в София. След спречкване в района на НДК, полицейските екипи „антиконфликт” са задържали 22-ма души.