Пренасяме се в света на прадедите ни тази събота

Третата спирка от летния тур на „Бургас 2019“ ни пренася хилядолетия назад в миналото. Тази събота (20 юли) обвитото с тайнственост тракийско светилище Беглик Таш край Приморско ще „оживее“ посредством спектакъл-възстановка, основан на древна митология и история. Среща с нашите прадеди ще ни предложи Школа за оцеляване „Бага-тур“, чиято идеология е основана на вярването, че силата на духа се крие в нашето минало – в културно-историческото наследство, което носим като българи. Бойни практики, обичаи, материална култура, облекло, оръжия…, или как са изглеждали животът и хората по нашите земи години назад ще можем да видим на 20 юли от 20.00 часа. След спектакъла всеки, който желае, ще може сам да влезе в ролята на „багатур“, като изпробва лично някои от практиките на предшествениците ни. Преживяването ще бъде допълнено от мистичната атмосфера на Беглик Таш, която оставя без дъх всеки, който види това място за първи път.

В деня на събитието до Беглик Таш ще има осигурен безплатен транспорт, с час на тръгване 18.00 ч. от Областна управа – Бургас и връщане – в 22.00 ч.

В Поморие събитието е на 31 август от 20.00 часа на площад „Св. Св. Кирил и Методий” когато ще има концерт на Михаил Йосифов Секстед.

Всички събития, включени в програмата на Burgas 2019 Summer Tour, са с вход свободен

 

1 коментар

  1. А Поморие кога ще се кандидатира за Европейска столица на културата?Има толкова културни събития в Поморие, че заслужаваме този приз!