Ретро-ревю и шоу с мотори на Татуфеста в Бургас

На 31 август и 1 септември в и около сградата на НХК публиката на първия за Бургас Международен фестивал на татусите Tattoo Convention Burgas ще може да види атрактивни ревюта на ретро костюми и нестандартни народни носии, съобщиха от пресцентъра на Община Бургас. Несъвместимите на пръв поглед ретро и фолклорен стил ще бъдат поднесени на публиката в перфектно съчетание, което освен да бъде радост за окото, ще представи фолклорните носии в един различен и много атрактивен вариант. Манекените с народните носии ще дефилират под звуците на гайда и тъпан, а ретро-облеклата и народните носии ще допринесат за фестивалната атмосфера.

Татуистите – участници във феста, които ще покажат своите умения, въображение и талант, са както местни – от града и страната, така и професионалисти от цяла Европа. Международното участие включва имена от Румъния, Македония, Великобритания и Русия. Освен демонстрации, в програмата на феста е включена и конкурсна част, която ще отличи най-добрите татуировки, разпределени в отделни сегменти – за черно-бяла, цветна, малка, голяма, най-атрактивна и най-добра за деня – татуировка.

Освен това площадът пред НХК ще бъде превърнат в своеобразен мото-парк, където публиката ще стане свидетел на невероятно „Bike show”, на което едни от най-впечатляващите мотори ще нажежат до максимум тату-атмосферата. Всички събития във феста ще бъдат подправени от музикалния съпровод на банди, които на живо ще „забиват“ за допълнителна доза адреналин. Повече информация за фестивала ще намерите на: https://tattooconvention-bg.com/.