“Фейсбук” коментарите вече по телевизията

“Фейсбук” позволи на американските новинарски канала Си Ен Ен и Би Скай Би, възможността да публикуват в ефир коментари от потребителите на социалната мрежа.

“Медийните организации могат да започнат да включват Фейсбук разговори в предаванията си и повторенията им като излъчват в реално време публични коментари” от американската социална мрежа, съобщи в блог Джъстин Ософски, вицепрезидент на Фейсбук за онлайн операциите.

Си Ен Ен, предаването “Тудей шоу” по Ен Би Си, британският сателитен пакет Би Скай Би, в който влизат телевизии като Скай нюз и Скай спортс, както и новинарският сайт Слейт (Slate) са сред партньорите на инициативата, съобщи “Фейсбук”, като уточни, че ще могат да се излъчват само публичните послания от социалната мрежа.

Много телевизии в момента използват коментари от Туитър към предаванията си за по-добра интерактивност със зрителите си, отбелязва АФП.

Според Ософски Фейсбук иска да помогне за развиването на предавания, които позволяват “да се водят разговори за ставащото по света” в областта на спорта, развлеченията или актуалните събития.

Използваните за операцията софтуери Пъблик фийд (Public Feed) и Кийуърд (Keyword) ще позволят на медиите да узнаят възрастта, пола или местонахождението на авторите от коментарите във Фейсбук.

По този начин медиите ще могат да узнаят “къде дадена тема предизвиква най-много реакции, дали е популярна сред мъжете или сред жените и в коя възрастова категория”, посочи Ософски./КРОСС/