Фенове нахлуха и съблякоха новия треньор на Левски. Батков: Тонев и Сираков подадоха оставки, Петев остава треньор

Скандал беляза посрещането на новия треньор на Левски Ивайло Петев на Герена. По време на пресконференцията по представянето му част от най-крайните привърженици на клуба нахлуха в залата с журналисти, след което наобиколиха треньора и го заставиха да съблече синята фланелка, предаде КРОСС.

 “Не те искаме тук! Ти не си искал позволение от нас да я носиш!”, гласяха заповедите на феновете.

Петев бе съблечен гол до кръста и се прибра в съблекалнята доста разстроен. Наско Сираков тръгна да го последва, но запалянковците го върнаха в стаята с въпросите: “Защо изгонихте Йоканович и защо не ни питахте? Докога ще се гаврите с нас, ние сме “Левски!”, крещяха запалянковците.

“На мен ми е най-тежко, защото днес се разделям с приятел, с когото се познавам от 20 години. Но за треньорите говорят най-вече резултатите. От 6 мача на Герена имаме само една победа. Виждате, че няма и никакви подобрения в играта ни”, обоснова се Сираков.

Феновете обаче не приеха тази позиция на клуба и продължиха да му търсят сметка за всичко. “Простихме ви след Иртиш, но просто така не може! Защо само плачете за пари, а в същото време гоните играчи и плащате неустойки”, нареждаха запалянковците и след около 15 минути напуснаха залата за пресконференции.

Собственикът на Левски Тодор Батков обяви, че спортно-техническият директор на клуба Наско Сираков и председателят на надзорния съвет Иво Тонев са подали оставки след случилото се по-рано днес на Герена. Припомняме, че ултраси на „сините“ осуетиха по безпрецедентен начин представянето на Ивайло Петев за нов старши треньор на клуба, като се нахвърлиха върху специалиста, а някои от тях дори свалиха фланелките на Левски, с които Петев бе облечен.

Същевременно босът на „сините“ разкри, че Ивайло Петев остава треньор на клуба, допълвайки, че той е дал предложението бившият наставник на Лудогорец да поеме тима от „Георги Аспарухов“.

„Сираков и Тонев подадоха оставки. Следващите дни ще преценявамдали да ги приема. Следващият, който ще подаде оставка се казва Тодор Батков. Тогава ще видим какво ще стане“, заяви ядосано Батков.