Дончева: Пеевски управлява правителството от кабинета си

Според лидера на „Движение 21″ Татяна Дончева Делян Пеевски не може да се върне в Народното събрание като депутат. Той е положил клетва като шеф на ДАНС, заяви пред bTV Дончева.
Колегата й юрист Минчо Спасов също е на мнение, че той не може да е депутат.
Според нея юридическият спор е много прост, а нарочно се опитват да го направят сложен.
Хората, които го избраха за шеф на ДАНС, започнаха да го къдрят едни, за да го върнат в парламента. Те просто не очакваха реакцията на хората и такава мащабност на протеста.
Това, което трябваше да направят управляващите, е да го отстранят спокойно. Винаги има ситуации, при които една група преживява сътресения, но трябва да се спаси по-голямото. На Делян Пеевски не му е нужно да ходи в НС, защото той управлява правителството и от кабинета си, подчерта Дончева.
Според бившия депутат от НДСВ Минчо Спасов КС е трябвало да откаже да разгледа казуса.
Не беше момента конституционните съдии да вземат подобно решение. Конституционният съд трябваше да откаже да разгледат казуса. Това беше прехвърляне на горещия картоф. Парламентът не можа да се очисти и оцапа и Конституционния съд, заяви още Спасов.
Според него и НДСВ, и сегашните управляващи са допуснали тежки кадрови грешки – едната е Бойко Борисов, а другата е Делян Пеевски. Едните си признаха, че Борисов е доведен от ген. Бриго Аспарухов, а другите упорито мълчат кой е довел Пеевски, но той е от същия кръг, каза още Спасов./КРОСС/