Полицай на месец септември стана Пламен Диков от “Криминална полиция”- Несебър

На поредната церемония „Полицай на месец Септември” провела се пред личния състав на Районно управление „Полиция” – Несебър, Директорът на ОДМВР – Бургас Комисар Милен Димитров отличи инспектор Пламен Диков – разузнавач в „Криминална полиция” към крайморското управление, за това че благодарение на инициативността и професионализма му се е стигнало до разпознаването и задържането на група от извършители на множество грабежи на дамски чанти от жени, осъществени на територията на курортен комплекс „Слънчев бряг” и Несебър.

Сред задържаните шестима младежи / всички криминално проявени от с. Градец, общ. Котел/ са : 21 годишния Г.К., 25 годишния А.В., 21 годишния С.Б., 16 годишния Д.Д., 25 годишния В.В. и 16 годишния Д.К.

Установено е, че лицата в различна степен на съучастие са извършители на следните престъпления :

– кражба на вещи и парична сума от хотелска стая в Слънчев бряг, осъществена на 07.09.т.г.

– кражба на пари от дамска чанта от хотелска стая в Слънчев бряг, осъществена през незатворената балконска врата

– кражба на сумата от 4 500 лева и лаптоп, собственост на 73 годишен старозагорец, осъществена на 10.09.т.г. през незатворения прозорец на жилището му в Свети влас

– грабеж на дамска чанта, собственост на 20 годишна жена от Сухиндол, осъществена на 29.08.т.г. около 01.45 ч. в с. Равда на около 60 м. от хотел «Бижу» / в чантата се съдържали два мобилни телефон, банкова карта, лични документи, сумата от 110 лева и други дамски принадлежности/

– други пет грабежа, осъществени в края на август :

• на 29.08.т.г. около 15.30 ч. в Районно управление «Полиция» – Несебър е получено съобщение от 50 годишна руска туристка, отседнала в Слънчев бряг, за това че около 07.45 ч. на същата дата, докато преминавала по дървена пътека по пясъка зад х-л «Бургас» е застигната от непознат мъж, който чрез издръпване й отнел златен синджир, тежащ 10 грама.

• на 29.08.т.г. около 23.10 ч. в Районно управление «Полиция» – Несебър е получено съобщение от 44 годишна жена от Разград, за това че около 22.45 ч. на същата дата при излизане от магазин «Пени» в Несебър, тръгвайки към военнопочивния дом в района на кръстовището за комплекс «Черно море», чрез издърпване й е отнета дамската чанта, съдържаща : портфейл със сумата от 35 лева, лична карта, банкова карта, два мобилни телефона и фотоапарат. Потърпевшата заявила, че грабежа й е извършена от двама младежи, които побягнали и се скрили в тъмнината.

• На 30.08.т.г. около 10.30 ч. в Районно управление «Полиция» – Несебър е получено съобщение от 25 годишна бургазлийка, за това че около 23.30 ч. предния ден, докато стояла на спирката срещу ресторант «Варвари» в с. Равда, е нападната от няколко непознати, един от които взел от ръцете й мобилния й телефон «Самсунг Галакси S 2+”.

• На 30.08.т.г. около 13.45 ч. в Районно управление «Полиция» – Несебър е получено съобщение от 42 годишна жена от Попово, за това че около 23.15 ч. предния ден в с. Равда в района на лагер «Олимпийски надежди», е нападната първоначално от един мъж, а после от още трима, при което след използване на сила непознатите й отнели дамската чанта, съдържаща : портмоне със сумата 70 лв., личната карта и два мобилни телефона.

• На 30.08.т.г. около 11.30 ч. в Районно управление «Полиция» – Несебър е получено съобщение от 51 годишна руска туристка, отседнала в Слънчев бряг, за това че на 29.08.т.г. около 23.35 ч., докато се разхождала между с. Равда и Несебър, видяла двама мъже да дърпат момиче на спирката до р-т «Варвари» – в този момент един от непознатите се спуснал към рускинята, дръпнал чантата от рамото й и побягнал. В чантата се съдръжали : сумата от 50 евро, 40 лв. и мобилен телефон.

Част от вещите предмет на престъпленията са намерени и иззети. Извършени са множество процесуално-следствени действия по разпознаване, очни ставки, следствени експерименти и др. Работата по изясняването на цялостната престъпна дейност на лицата продължава от служители на Районно управление «Полиция» – Несебър.

Инспектор Пламен Диков бе отличен лично от Директора на ОДМВР – Бургас – Комисар Милен Димитров, който му връчи почетна грамота и го награди с “обявяване на благодарност” и индивидуална парична награда в размер на 100 лв.

Комисар Димитров подчерта високата степен на професионализъм, демонстрирана от полицейския служител, която допринесла за разкриването на множество тежки престъпления, характерни за почивната зона около Несебър и Слънчев бряг, осъществени в разгара на летния сезон. От своя страна инспектор Диков благодари за полученото отличие, изтъквайки че то не е за индивидуален принос, а като признание за цялостната работа на служителите от Районно управление „Полиция” – Несебър, ръководено от главен инспектор Стайко Манев.