Кражба на минзухари от еколози

Обвинения в кражба на минзухари изпратиха чрез еколозите от Национална асоциация „Българско Черноморие” граждани от община Шабла. В сигнал до медиите от асоциацията съобщават, че на 13 октомври жители на село Тюленово, община Шабла са видели как „птичарите” са извадили наскоро засадени минзухари с туфи и са ги прибрали в найлонов плик. Ето какво ни съобщават:

В неделя, 13 октомври, около обяд, Янчо Вълев и съпругата му Лиляна се занимават със селскостопанска дейност в двора си. Имотът им се намира в непосредствена близост до изградената наскоро в село Тюленово облагородена детска площадка с люлки, пейки, беседка и алпинеум с цветя под мотото „Обичам природата –  и аз участвам”, финансиран от ПУДООС. От  шосето отбива джип „Тойота” с обозначителни знаци на Българското дружество за защита на птиците (БДЗП).

Местните заснели джипа на еколозите
Местните заснели джипа на еколозите

От високопроходимия автомобил слизат двама мъже и започват да вадят наскоро засадените минзухари с туфите. Приготвили са си и найлонов плик,  с ясното намерение да товарят откраднатите цветя в джипа. Възмутеното семейство реагира веднага и препречва пътя на апашите към колата. Хванати „в крачка”, птичарите дават пред заловилите ги хора абсурдното обяснение, че са помислили, (по думите им) облагороденото място за „боклук” и затова са слезли да изкореняват цветята. После започнали да се извиняват на шокираните от наглостта им хора. „Трябва да се извините не на нас двамата, на цяло Тюленово, защото всички жители на селото сме направили това със собствените си ръце.”- им казал Янчо.

1 коментар

  1. това с елка ли е снимано или с дистанционно за климатик ?