Почват кръговото кръстовище пред манастира в Поморие

Капиталовата програма на община Поморие за тази година е 90% изпълнена, заяви зам. кметът Кунчо Гайдов по време на традиционната открита оперативка. През средата на тази седмицата започва ремонта на общинския път за селата Габерово и Дъбник и отсечката Медово – Бата – Страцин.

Общината има готовност да започне реконструкцията на така нареченото кръгово кръстовище  по ул. “Манастирска” и “Княз Борис І” до манастир “Св. Георги”.

“Фирмите имат готовност, всичко е уточнено, с обслужващите фирми е направено трасирането на кабели и ВиК мрежа. Остава да се направи самата организация на движението по проект, както е създадено, да се приеме и започват ремонтните работи”, заяви Гайдов и уточни, че жителите ще бъдат уведомени предварително.

8 Отзиви

  1. Това е много хубаво , но аз никъде не можах да видя проекта , това как ще изглежда въпросното кръгово крустовище.Може ли линк ?

  2. Ще да е нещо неописуемо!
    Хем е кръг, а пък и кръстопът, на който дори му липсва единия ъгъл. Що е, то ?

  3. Хайде Петре, аз не мога да ти отговоря, подскажи 🙂

  4. Да правиш Y-образно кръстовище кръгово – това е малоумие. Който го е решил това, да седне да попрочете малко за ефективна градска мобилност.

  5. Анонимен

    Дано се направи кадърно това кръстовище,да има фонтан в центъра,а не некадърно изпълнение като велоалеята.Протест:велоалеята да се качи на тротоара,а не да е по улицата и да стеснява пътя!Малоумници!!!Смешна велоалея-никъде в света не съм виждал такова некадърно изпълнение и то с нашите пари!Къде бе общественото обсъждане?

    • Не ме убеждават с аргументи, факти (даже не съм и чул или прочел някъде) и т.н. шитни за "проблем", проблем според който едно "кръгово кръстовище" би решил!!!

  6. STROEJ-KOMISIONA,STROEJ-KOMISIONA.........................................................................

    POREDNATA DALAVERA ZA KOMISIONI (KAKTO VELOALEIATA). SPRETE SAS GLUPOSTITE O6TE 100 GOD NE MOJE DA GI OPRAVIAT SLED VAS.