София под протестна блокада в сряда

Три протеста блокират София в сряда. Първият от тях е общостудентско шествие на „Ранобудните студенти”. Те призовават своите колеги и преподаватели да излязат да ги подкрепят пред сградата на Народното събрание в 11:00 часа.

Малко по-късно – от 12:00 часа ще започне общонационалният протестен митинг на КНСБ, който ще стартира от площад “Македония”, след което ще премине покрай сградата на здравното министерство в столицата и ще завърши пред Министерски съвет, където профсъюзът ще връчи на здравния министър Таня Андреева декларация с исканията на здравните работници, а после ще внесе декларацията при премиера.

Основният протест ще се проведе в 12.30 часа на бул. „Цар Освободител”.

Таксиметровите шофьори ще започнат протеста си в 12 ч. на площада пред храм-паметника “Александър Невски”. Паралелно с демонстрацията в столицата, протест ще има и в Пловдив. Браншът се обявява срещу намерението на транспортното ведомство да задължи таксиметровите водачи да плащат патентен данък. Очаква се към таксиджиите в София да се присъединят техни колеги от цялата страна и да блокират площада с автомобилите си, съобщава КРОСС.