Поморие ще отбележи Никулден

Покровителят на рибарите, моряците, пътешествениците, търговците и банкерите – Св. Николай Чудотворец ще бъде почетен както повеляват християнските традиции. От 09:00 часа в храмовете „Свето Рождество Богородично”, „Преображение Господне” и манастир „Свети Георги Победоносец” ще се отслужат празнични литургии за здраве. Според обичая, ще бъде осветен рибен курбан и рибни ястия. В центъра на града ще тръгнат 2 литийни шествия от храмовете, които ще се срещнат пред параклис „Св. Никола”. В квартал „Свети Георги” шествието ще продължи до рибарския хелинг. Венци и цветя ще бъдат хвърлени в морето, в чест на хората, загубили живота си там. Празничният ден ще продължи с раздаване на осветените ястия пред ресторант „Старото казино”, параклис „Свети Никола” и кафе „Трафик”, съобщиха от пресцентъра на община Поморие.

2 Отзиви

  1. Анонимен

    Старият зам.-кмет по култура и пр. информираше за културната и спортна програма всеки месец, а сега-никаква информация.
    Какво стана и с излъчванията на живо на заседанията на Общинския съвет?Само една сесия бе излъчена на живо по онлайн канала на Община Поморие и край…Това ли е публичността, за която алармираше ГЕРБ в предизборната кампания?

  2. Е Поморийци се събудиха Не виждате ли че със задкулисните си далавери ни направиха на малоумни Назначиха 14 неграмотни за "обществен ред"че и началник паркинги и гаражи и тези хора лежат и получават заплати Нима поморийци не знаят как скришно и тихомълком дадоха магазини на техни"близки и роднини"И това не е всичко