Кой и как превръща лозята в ниви, но без знанието на собственици /видео/

Видяхте ли си лозята поморийци? С наша публикация вече ви предупредихме, че фирма е навлязла в земеделските земи край Поморие и вече е изкоренила десетки декари, предимно стари лозя. След поместената информация в нашия сайт бизнесменът Жечко Вълчев от Равда ни се обади за да пусне обява, че наема терени, но… При срещата ни пред общината той разбра, че вече има жалващи се собственици на терени, които не са били предупредени за предприетите от него действия.

DSC00820

Протестиращи граждани след като подадоха жалби в полицейското управление отидоха при кмета на общината, където също се жалваха. Те настояват да се стопират действията на несебърската фирма, която е подкарала наред обработвани и необработвани трайни насаждения. Освен изсечените десетки декари лозови и други трайни насъждения,  бетонните колове се струпват на купчини и от там не се знае къде отиват. Разорани са и полски пътища, чрез които собствениците на обработваеми земи вече трудно могат да достигнат.
По време на срещата с кмета на общината Иван Алексиев, освен управителя на фирмата се появи и Костадин Нещелков, който каза, че помагал на Вълчев. Несебърският общински съветник заяви, че имат сключени договори със собственици на имоти. Преди да започнат да изкореняват те са разлепили обяви в пенсионерския клуб в града и така са подписали договори, но не ги показа. Наша проверка не установи такива разлепени обяви.Нищелков изрази готовност да заплати за щетите, но без да се вдига шум и не пожела да бъде сниман по време на разговора в залата на общината. Управителят Жечко Вълчев заяви, че вече всичко е стопирано и ще покажат сключените договори. Той сподели, че управлява голяма земеделска фирма. Оказа се, че двамата господа, въпреки притенциите ,че фне знаят как се засажда лозе, колко време е необходимо да мине и то да започне да дава плода си. Фирмата се занимавала само със засаждане на пшеница.

DSC00823

Алексиев призова всички граждани, които са установили, че в имотите им се извършват незаконни действия да сигнализират в РУП Поморие и в Община Поморие с оглед преустановяване на нарушенията.

След разговора представители на общинската земеделска служба, полицейски служители и засегнати собственици на имоти посетиха в следобедните часове някой от имотите. След 16.00 часа резачките на наетите работници все още се чуваха как работят, а нарязаните чукани се струпваха и изгаряха.

DSC00824

5 Отзиви

  1. Dinko picata mi e priatel-Ob6tinata kupuva ot nego beton

  2. Pak li kmeta e zamesen

  3. До местния-кво толкова ти е крив кмета? Или и ти си поредния платен драскач тук?