Община Поморие стана член на Регионалната Асоциация на общини „Тракия”

Регионалната асоциация на общини „Тракия” прие община Поморие за член на асоциацията на разширено заседание на Управителния съвет, което се проведе на 13.12.2013 г., в Стара Загора,съобщиха от пресцентъра на Община Поморие. Kметът Иван Алексиев, ще бъде делегат на общината, a заместник-делегати – председателят на Общинския съвет д-р Милена Енева и общинските съветници Ася Пеева и Стефка Ангелова. В дискусиите се включиха почетният консул на Йордания в България Н. Пр. д-р Хасан Бармауи, областният управител на Стара Загора Живка Аладжова, областният управител на Сливен Корнелий Желязков и зам.-областният управител на Бургас Юсеин Мехмед.

РАО „Тракия” е едно от най-големите по територия и население регионално сдружение на общини. Нейни членове са 32 общини от 7 области. Асоциацията е посредник на общините членки в обмена на информация и добри практики и стимулира тяхното сътрудничество в разработването на проекти и програми, както и трансграничното им сътрудничество.

Освен новоизбраните членове – Поморие и Асеновград, беше обсъдена публичната инвестиционна програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите” и възможностите, които предоставя за финансиране на проекти на конкурсен принцип на общини и министерства, които ще доведат до растеж и разкриване на нови работни места.