Рекорден брой участници в конкурса “Христо Фотев”

Рекорден брой от 140 кандидатствали автори отчете журито на Националния конкурс за поезия “Христо Фотев”, организиран от Община Бургас, Съюз на българските писатели, Сдружение на българските писатели и Министерство на културата.

През последните години у нас няма поетичен конкурс, регистрирал толкова масово участие. Една от причините за големия интерес вероятно е фактът, че наградата ще се връчи на 25 март 2014 г. /Благовещение/ – датата, на която Христо Фотев щеше да навърши 80 години.

Община Бургас благодари на всички пишещи хора за тази своеобразна почит към големия творец. Отново припомняме датата за обявяване на победителя в конкурса – 25 март. Мястото и часът ще бъдат оповестени допълнително, но вече се подготвя мини спектакъл в памет на поета, така че ще си заслужава човек да присъства на церемонията.

В конкурса “Христо Фотев” участват български автори, издали книги през последните две години. Победителят ще получи 2000 лв., осигурени от Община Бургас. Тази година Министерство на културата помогна за увеличаване на наградния фонд, като добави още 1000 лв. Най-добрата стихосбирка ще избере жури в състав: Руслан Карагьозов, Роза Боянова, Иван Сухиванов, Георги Ингилизов и Рада Панчовска.