Представят експозиция в подлез

Нестандартна, но изключително ефектна изложба подготвя художникът Мирослав Моновски. Магът на компютърната графика ще представи 120 свои творби в подлеза до Механо техникума /ПГМЕЕ Бургас/. Всички посетители и минувачи ще бъдат „свободни“ да станат притежатели на рисунките му.

Експозицията е озаглавена „БезЦЕНнИ графики и думи на художника“. Тя ще бъде открита на 7 февруари от 17.00 часа.

Всички почитатели и притежатели на негови творби ще имат възможност да вземат на място и автограф от Моновски.

„Надявам се изложбата да продължи поне два дни, но от друга страна за мен като творец ще бъде голям комплимент, ако хората оценят творчеството ми и пожелаят моите рисунки да красят техните домове и офиси“, сподели Моновски, които за трети път гостува с изложба в Бургас.

Настоящата експозиция включва принтови разпечатки на компютърни графики.Авторът ще представи впечатляващи Corel Draw композиции на красиви бургаски пейзажи,натюрморти и портрети на бургаски интелектуалки .

Заедно с картините на автора в подлеза на Механото ще бъдат показани и колажи със стихове на старозагорската поетеса Мария Донева. Час по –късно в 18:00 часа, тя ще представи книгата си „Шепа лъскави череши”,в зала „Петя Дубарова” на КЦ „Морско казино”.

Двете събития се организират със съдействието на Община Бургас.