Криминална хроника

На 08.04.т.г. в Районно управление «Полиция» – Поморие е получено съобщение от служител в хидротехнически участък Несебър – Ахелой, за това че за времето от 03.04.т.г. до 12.00 ч. на 08.04.т.г., чрез срязване с оксижен от отводнителната помпена станция, собственост на «Напоителни системи», разположена в землището на с. Гълъбец, е извършена кражба на пет прозорци от метален винкел с размер на всеки един – 3х3 м., входна врата от плътна ламарина с размери 4х3 м., 4 спирателни крана с диаметър 40 см., 4 метални тръби с диаметър 40 см. с дължина на всяка една от по 2 м. и 3 спирателни крана с диаметър 15 см. Точната стойност на отнетите вещи е в процес на установяване. Работата по случая продължава от служители на Районно управление «Полиция» – Поморие.

На 07.03.т.г. в Районно управление «Полиция» – Поморие е получено съобщение от 48 годишен мъж от Каблешково, за това че от складовото помещение към къщата му, разположена на ул. «Памукчията», е извършена кражба на инструменти – в резултат на бързите оперативно-издирвателни меропирятия е установен извършителя на деянието – това е : 42 год. Т.Х. от Каблешково. Вещите – предмет на престъплението са предадени с протокол за доброволно предаване. Работата по случая продължава.

В резултат на полицейските действия на служители от Районно управление «Полиция» – Поморие по отношение кражбата на части от селскостопански машини, спрени в стопанския двор на земеделската кооперация в Каблешково, осъществена на 20.03.т.г., са установени извършителите на деянието – това са криминално проявените : Й.А., 30 годишен, А.А., 20 годишен и С.Б., 21 годишен, и тримаат от Каблешково. Работата по случая продължава.

На 08.04.т.г. около 13.00 ч. в района на поморийската улица «Мусала» за проверка е спрян лек автомобил «БМВ 3», с варненска регистрация, управляван от 22 годишния Х.Г. от с. Каменар, общ. Поморие, с който се придвижвали и : 19 год. М.С. и 17 год. Д.М., и двамата от с. Каменар. При извършения личен обиск в Д.М. е открит полиетиленов плик, съдържащ суха тревна зелена масса / канабис/. Д.М. е задържан за срок от 24 часа. По случая в Районно управление «Полиция» – Поморие е образувано бързо полицейско производство.