Програма за 1 юни, ден на детето

С много забавни игри, музика и танци ще се отбележи и тази година Международният ден на детето -1 юни, съобщиха от пресцентъра на Община Поморие.

По случай детския празник, на 31 май от 08:30 ч., на стадион Поморие ще се открие Турнир по футбол за деца, родени през 2004 г., организиран от Областния съвет на Българския футболен съюз за Бургас и Община Поморие. В него ще премерят сили отборът на ОФК Поморие и още девет отбора от Бургаска област.

Ротари клуб Поморие и тази година организира за децата традиционното състезание за майсторско колоездене. Поканени да участват са всички деца на възраст от 5 до 14 години, както и техните родители (за морална подкрепа). Състезанието ще се проведе на 1 юни, в градинката пред храм „Свето Рождество Богородично”. Регистрацията на участниците ще започне в 09:00 ч., а началото на състезанието е в 10:00 часа. От Ротари клуб Поморие обещават големи награди за победителите и празнична торта за всички участници.

От 09:30 часа, на сцената пред НЧ „Просвета- 1888”, възпитаниците на ОДЗ „Детелина” ще изнесат празничен концерт. Всички деца ще се забавляват с песни, танци и много награди.

От 11:30 ч., в салона на читалището, Детска театрална студия „Светулка” при НЧ „Светлина -1939”, ще представи спектакъла „Любовта е солена”, създаден по проект „Фестивал „Палитра от изкуства”.

НЧ „Светлина-1939” и Център за обществена подкрепа- Поморие също са организирали тържество за Деня на детето, което ще започне в 10:00 часа на лятната сцена пред читалището. За доброто настроение на децата ще се погрижат професионални аниматори.

Община Поморие кани всички деца и техните родители да отбележим заедно детския празник.

koloezdene