Парник за отглеждане на канабис в дома на 26-годишен мъж

В резултат на полицейските действия на служители от сектор «Криминална полиция» при ОДМВР – Бургас и Пето Районно управление «Полиция» – Бургас е извършена проверка в частен апартамент, разположен в бургаската улица «Октомври», обитаван от криминално проявения В.В., 26- годишен от с. Лозарево, общ. Сунгурларе.

При претърсване в една от стаите на жилището е открита специално оборудвана палатка за отглеждане на конопени растения, в която се намирали девет стръка с височина около метър. В палатката е била инсталирана специална техника, способстваща за отглеждането на марихуана / осветление, таймери, вентилации, филтър, отдушници, отоплителни уреди и вентилатор/. Намерени и иззети са множество препарати и торове за растителна защита, съобщиха от пресцентъра на полицията.

Извършено е претърсване и в дома на В.В. в с. Лозарево, като са намерени 10 саксии с разсад от марихуана, специализирана техника, препарати, торове за отглеждане, нерегистриран по надлежния ред газов пистолет и боеприпаси към него, както и 1 гр. кокаин.

В.В. е задържан за срок от 24 часа, повдигнато му е обвинение и му е наложена мярка за неоткланение парична гаранция в размер на 2 500 лв.

Работата по цялостно документиране на престъплението продължава от служители на ОДМВР – Бургас.