Формация „Петлите“ отново на наша сцена

След спектакъла „Пеем и танцуваме, за да не плачем“ през миналата година, тази година „Петлите“ са отново на наша сцена.
Пето поредно национално турне – 2015 „Път за всеки“ на „Петлите“ тръгва с премиера от родния им Бургас и ще премине през още 9 града. В Поморие ще бъде на 3 април от 18.00 ч. в читалище „Просвета-1888”, в Ахелой на 6 април в НЧ ”Светлина-1934” от 18.00 ч., а в Каблешково на 7 април от 18.00 ч. в читалище „Атанас Манчев-1920”. Турнето на 35 бургаски таланта, с внушителни пироефекти и завладяваща музикална емоция ще продължи до септември, когато заключителният им спектакъл ще се състои в Зала 1 на НДК. Входът е свободен.
Кои са Формация „Петлите“ ? Група ентусиазирани и талантливи бургаски деца – от институции и семейства, които вече осем години показват на обществеността, че въпреки институционалните пречки, интеграцията може да се случи и чрез силата на изкуството. Един социален проект, създаден по идея на бившия възпитаник на ДДЛРГ „Ал. Коджакафалията“ – Георги Димитров, който е и дългогодишен ръководител на формацията. Консултант на спектакъла е хореографът Петър Илиев – ръководител на Танцова работилница – Илиев.