Исторически музей – Поморие се включва в Европейската нощ на музеите

Исторически музей – Поморие ще се включи в Европейската нощ на музеите.

На 15 май 2015 г., от 16.00 ч. в Музея на солта ще се проведе ученическо състезание „За една шепа сол”, с участието на ученици от ОУ „Христо Ботев” гр.Поморие .
На 16 май 2015 г. /събота/ от 18.00 ч. в Историческия музей ще се открие изложбата „Птиците – небесни пратеници или какво?”, организирана съвместно с Природонаучен музей към РИМ – Бургас и със специалното участие на сурвакарска група към Народно читалище „Крюгер Николов” с. Пещера, Община Радомир.
В нощта на музеите, на 16 май 2015 г. Историческият музей и Музеят на солта ще бъдат отворени от 18.00 до 01.00 ч., а Тракийската куполна гробница ще работи с удължено работно време – до 18.00 ч.

4 Отзиви

  1. Много добра инициатива,но как Историческият музей в Поморие може да бъде достъпен за посещение от хора в неравностойно положение?! Липсва рампа, дори не са поставили парапети на стълбището, които биха улеснили и дали възможност на хора със затруднени двигателни способности да посетят музея.

  2. Бомбашев

    Е, нали правиха ремонт на стълбите и плочките. Не им е дошло. Нито се сетиха да отрежат дърветата убийци, чийто клони стигат до сградите отсреща. Даже бяха паднали върху една кола преди време.
    И друго, това военен музей ли е и какво общо има тази скрап (оръдията) с историята на Поморие?
    Никаква визия за развитие, нито пък желание…

    • заинтересован

      След като в Поморие вече няма казарми, а навремето имаше цели 3, може да се помисли в посока да се изгради военен музей!
      А какво стана с музея на спортната слава?На стадиона е малка стаята, където щеше да се помещава, а Поморие има с много спортни неща, с които да се похвали.Трябва отделна сграда да се изгради по пътя към музея на солта след стадиона-хем ще е близо до стадиона. Нека бъде издигната сградата зад трибуна Запад, която очакваме час по-скоро да бъде изградена!Има европейски програми, а дори и националната програма за развитие на спорта към Министерството на спорта, по която се отпускат парични средства!Нека се възползва общината!

      • Носталгия към казармата ли те гони? И какво ще има в този музей? Изгнилата и воняща на мърша униформа на редника, или пък оръфаните "кубинки"? Историческият музей вместо да "възражда" хилядолетната история на града, закова едни оръдия от втората световна война, при това произведени в една империя целяща погрома на Българското, като традиция и култура!
        Музей на спортната слава трябва да го реализират самите спортисти, бивши, настоящи и бъдещи! Но къде са те?