България и Китай ще задълбочат сътрудничеството си в сферата на туризма

Правителството одобри проект на Меморандум за разбирателство в областта на туризма между българското Министерство на туризма и китайската Национална администрация по туризъм.
В документа се посочва, че туризмът е приоритетен сектор за двете държави, като редовно ще бъдат обменяни туристическа информация и добри практики, с което да се стимулира засилването на китайския туристически поток към България. Двете страни ще проучат и възможностите за прилагането на китайски социални програми с цел привличане на повече туристи от КНР в България, включително на хора на възраст над 65 години.
Предприятията в България и Китай ще бъдат насърчавани да инвестират в проекти, които ще подобрят туристическата им инфраструктура.
Предвижда се да бъдат разработени и проекти за общи туристически маршрути и съвместни туристически продукти между България и нейните съседни държави, които ще са насочени конкретно към китайския пазар. Ще се разширят и съвместните контакти между академичните общности под формата на обмен на опит, добри практики и обучение на туристически кадри.