Пътни инциденти в Бургаско

За пътните инциденти в Бургаско през почивните дни съобщиха от ОД на МВР-Бургас:

На 19.04.т.г. около 10.30 ч. на карнобатската улица «Москва» л.а. «Ауди 80», с бургаска регистрация, управляван от 73- годишен мъж от карнобатското село Невестино, при извършване на десен завой, не спира на пътен знак «СТОП» и допуска пътен инцидент с правомерно движещия се по път с предимство т.а. «Рено Канго», с бургаска регистрация, управляван от 22 -годишен мъж от карнобатското село Церковски. От ПТП пострадали : водачът на л.а. «Ауди», който с повърхностни наранявания по главата, е настанен под наблюдение в неврохирургично отделение на болница «Дева Мария» и водачът на т.а. «Рено», който получил леки наранявания / прегледан на място и освободен за домашно лечение, без опасност за живота/.

На 19.04.т.г. около 12.42 ч. на кръстовището на бургаските улици «Оборище» и «Св. Св. Кирил и Методий» електрическа тротинетка, управлявана от 18- годишен бургазлия, при движение по ул. «Оборище» и навлизане в кръстовището, блъска дясностоящия и правомерно движещ се л.а. «Фолксваген Пасат», с бургаска регистрация, управляван от 36 -годишен бургазлия. От ПТП пострадал водачът на тротинетката, който с охлузване на двете колена и брадичката, е прегледан в УМБАЛ – Бургас и освободен за домашно лечение.

На 20.04.т.г. около 18.00 ч. по пътя Подвис – Есен, общ. Сунгурларе, при километър 0+700 в остър ляв завой  без надлъжен наклон, поради движение с несъобразена с пътните условия скорост / мокро пътно платно/, самостоятелно катастрофира, преобръщайки се извън пътя, лек автомобил «Ауди А 4», с благоевградска регистрация, управляван от 36 -годишен мъж от с. Подвис. От ПТП пострадала майката на водача – 72- годишна жена от с. Подвис, която с фрактура на носа, без опасност за живота, е настанена за лечение в УМБАЛ – Бургас. Водачът е тестван за употреба на алкохол, наркотици или упойващи вещества, като втората проба е била положителна за бензодиазепини. Водачът е задържан за срок до 24 часа, а автомобила иззет. По случая е образувано бързо производство.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *