“Море от вино” в Поморие от 31 юли. “Черноморско злато” с нови премиум ракии и вина

more-ot-vinoЗа 14-ти пореден път Черноморско злато и Община Поморие откриват традиционните празници „Море от вино”, които всяка година носят вълнуващи преживявания и оставят незабравими спомени у гостите и жителите на курортния град. От 31 юли до 6 септември винената фиеста ще се разгърне с изключително интересна развлекателна и арт програма, с участието на популярни български и чуждестранни изпълнители.
С пресконференция и дегустация във винарски комплекс „Избата” беше дадено началото на празниците „Море от вино”. Традиционната дегустация, на която се представят най-новите и интересни продукти на ‘Златото’, започна с премиум серията Вила Марвела, която тази година е с две нови попълнения – ароматен Мускат и свеж и минерален Совиньон Блан, който вчера грабна златния медал в конкурса „Совиньон Блан“ на Фестивала на виното – Бургас 2015 г. Премиум вината от серията Вила Марвела са продукт на специалната технология микровинарство, в която през последните години поморийската винарна фокусира големи инвестиции за производство на висококачествени вина в лимитирани серии.

За празниците Черноморско Злато представи и емблематичното си Шардоне Гранд При, реколта 2013, което тази година спечели най-високите международни отличия — Златен Медал от международното състезание Мундус Вини в Германия и отново Златен Медал от Concours Mondial de Bruxelles.

Освен за запомнящо се бяло вино, летните месеци са най-подходящото време за освежаващата деликатност на розето. Стара френска поговорка гласи, че истинското розе трябва да е толкова нежно, че ако започнеш го пиеш от 11 сутринта, ще се чустваш свеж цял ден.

Точно такова розе бе представено на дегустацията – розе Солените Хълмове, реколта 2014 на Черноморско Злато, направено от Каберне Совиньон, Каберне Фран и Сира. Името ‘Солените Хълмове’ напомня за минералната чистота, която гроздето може да придобие само в района на Поморие, там където лозята носят солената целувка на морето.

Тази година поморийската винарна отбелязва 83 години от създаването си и отново напомни, че е домът на най-качествената ракия на България. По случай рождения си ден, винарната почерпи с новата ултра-премиум 7-годишна Бургаска Мускатова ракия. С този връх на познатата и обичана класика, технологичният екип на ‘Златото’ изпраща стрелата на творческото си вдъхновение високо над сегашните стандарти и Ви предлага невероятно изживяване, наситено със златен зрял Мускат.

На винените базари по време на Празниците всеки може да дегустира най-новите продукти на Черноморско Злато. За целта е създаден специален винен павилион (в класически дървен стил), на който ще научите частица от „тайната на виното” и ще си купите от най-доброто вино, ракия и бренди от региона.