Учреден и връчен в Оризаре е приз “Георги Маринов-Директорът”

По идея на общественика и журналист Красимир Косев, в село Оризаре, община Несебър  се проведе Възпоменателна среща,  посветена на дългогодишния учител и директор на ОУ ”Г.С.Раковски” с. Оризаре Георги Маринов.

Пред  присъстващите на тържеството, Красимир Косев разказа спомени  как е бил посрещнат от колектива на училището и от директора, какво тогава е било село Оризаре, и колко хубави спомени има от четирите си години работа там.

На Възпоменателната среща той  обяви учредяването на „Приз Георги Маринов-Директорът”, който от негово име ще се връчва всяка година на учител в Оризаре.

Според  Косев, подобно честване се прави за пръв път в страната, израз на преклонение към труда на учителя. Самият той е започнал трудовият си стаж като учител в Оризаре през 1976 година,преминавайки след това през редица отговорни длъжности в община Несебър.

Тази година наградата получиха  няколко бивши и настоящи дейци на образованието, свързани с училището в Оризаре:

-Величка Стоянова-дългогодишен начален учител в Оризаре

-Горанка Жекова- дългогодишен директор на училището в Оризаре

-Яна Христова- експерт „Образование” в община Несебър

-Паунка Стоева- настоящ директор на училището в Оризаре

Всички те изразиха признателност за оценката на учителския им труд и преклонението към директора Георги Маринов.

С благодарност към организаторите на тържеството с прочувствени думи се обърна дъщерята на Златка и Георги Маринови –Марияна Маринова, отлична ученичка на Красимир Косев.

Специален поздрав  бе отправен от  най-дългогодишния  кмет Несебър Васил Киров и от бившата учителка и директор на оризарското училище Марияна Илиева.

Свещеникът на храма в Оризаре Евгени Желев благослови богоугодното събитие и заяви, че Директорът Георги Маринов заслужава оказаната му чест.  Според църквата починалите наши близки и приятели ни виждат и чуват, заяви той.

На уникалната Възпоменателната среща, която  се проведе  в  новия читалищния салон на селото  присъстваха много  бивши ученици на Георги Маринов и на Красимир Косев, учители и хора, които уважават учителския труд,  както и кметът на село Оризаре Васил Василев.

Настроението на всички беше повишено и от народните танци,с които ученици  от училището в Оризаре поздравиха присъстващите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *