Повдигнаха обвинение на 30-годишен помориец за побоя над Стоян Тончев

ton4ev-poboiМъж от Поморие на име Мартин е един от задържаните за побоя над Стоян Тончев. Той е на 30 години и е един от двамата заподозрени, които след инцидента прекараха 24 часа в ареста. Задържането е бил показно, в центъра на града. Извършен е от спецполицаи с качулки.
На извънредна пресконференция  Административният ръководител на Апелативна прокуратура – Бургас Любомир Петров съобщи, че 30-годишният помориец Мартин Петров Душев е задържан за побоя, нанесен над журналиста Стоян Тончев. Той е с криминално минало, осъждан за кражба и грабеж, извършени през 2004 г. и 2005 г. Повдиганото му е обвинение за нанасяне на средна телесна повреда, като съществуват и три утежняващи квалификацията признака: наличие на хулигански подбуди, нанасяне на побой по мъчителен за потърпевшия начин, като деянието е било извършено с особена жестокост.
Според закона, максималното наказание за подобно криминално посегателство е до 10 години лишаване от свобода. Предстои Прокуратурата да поиска вземане на постоянна мярка “задържане под стража”. Според прокурор Петров до задържането на Мартин Душев се е стигнало в резултат на заключението на назначената ДНК-експертиза. Експертизата е назначена по иззети следи от палката, с която е извършен побоя. Все още продължават активните процесуално-следствени действия по установяване на самоличността и на други лица, имащи отношение към престъплението. На брифинга присъства и директорът на ОД на МВР-Бургас, старши комисар Калоян Калоянов.

1 коментар

  1. Da ne e samo mnogo 6um za nishot…i da go pusnat nakrq,che tak stava chesto