OLYMPUS DIGITAL CAMERA

20 дни базар „Мед, море и слънце” в Поморие

С празнична програма и водосвет  бе открит четвъртият национален фестивал “Мед, море и слънце” – Поморие 2016. Различни видове мед, уникални свещи, вълшебни мехлеми и цветен прашец са част от  базара, който ще продължи до 14 август, всеки ден от 9.30 до 21.30 часа на централната улица в Поморие. Тази година във фестивала участват пчелари от Поморие, Пловдив, София, Бургас, Несебър, Левски, Радомир, Средец, Видин, Плевен, Враца, Айтос, с. Винарско, с. Рашково и с. Селановци. Всички те ще се борят за призове в категориите „Най-млад пчелар”, „Най-атрактивен щанд” и „Цар и царица на фестивала”.

Посетителите на фестивала могат да дегустират и закупят продукти директно от производителя, ще им бъдат показани техники за извличане на мед, както и тънкости за разпознаване на качествения продукт. За най-малките любители на меда се организират занимания като рисуване, моделиране и апликиране.

Събитието е организирано от Община Поморие под патронажа на кмета Иван Алексиев, със съдействието на  „Клуб на пчеларите № 1 в България”, медийната подкрепа на вестник „Пчела и кошер”, единственото в България Национално сдружение на жените пчелари и Областен пчеларски съюз.