„Примадони“ – новият комедиен хит на поморийска сцена

Асен Лозанов и Александър Кадиев в „Примадони“. Снимка: ДТ „Адриана Будевска“
Асен Лозанов и Александър Кадиев в „Примадони“. Снимка: ДТ „Адриана Будевска“

Една от най-новите театрални постановки на театър “Адриана Будевска” – Бургас ще бъде представена на сцената на читалище “Просвета 1888” в Поморие на 03.11.16г. ( четвъртък) от 19.00ч. Входът за зрителите е безплатен, съобщават от ПП “ГЕРБ” Поморие.

Пиесата “Примадони” е на известния американски драматург Кен Лудвиг и в голяма степен напомня сюжета на един от незабравимите холивудски филми „Някои го предпочитат горещо” с Джак Лемън и Мерилин Монро.

Двама гладуващи английски артисти, опитващи се да играят подпури от Шекспир в сърцето на дивия запад, решават да се представят за любимите племенници на богата американка, която на смъртния си одър ги издирва. После племенниците се оказват момичета и актьорите слагат перуки, рокли и грим. За свое нещастие се влюбват в истинската наследница и нейната красива приятелка. В действието се включва и Шекспир и неговата прелестна, изпълнена с преобличания „Дванайсета нощ”. След хиляди перипетии, любовта и театърът побеждават.

В „Примадони” ще участват Антоанета Кръстникова, Асен Лозанов, Валери Еличов, Ива Папазова, Никола Парашкевов, Николай Стоименов и Розалия Абгарян. Гостуващ актьор е Александър Кадиев.

Постановката е на Богдан Петканин, костюмите са дело на Мартина Варийска.