Сигнал е подаден за бедстваща рибарска лодка, изчезнали са двама мъже

Хеликоптер AS – 565 MB – „Пантер” от състава на Морската вертолетна авиобаза „Чайка” оказа съдействие на спасителите в операцията за издирването в Черно море на двама изчезнали мъже от село Дуранкулак, Община Шабла, днес, 20 декември 2016 г. Хеликоптерът е обследвал 50% от площта, на която се провежда спасителната операция, и с това е подпомогнал значително издирвателните усилия на спасителите,но засега от двамата мъже няма следа.

Сигналът за бедстваща рибарска лодка в район източно от нос Калиакра и нос Шабла с двама мъже в нея е подаден снощи, след което Морският спасителен координационен център е започнал операция по търсене и спасяване и отправил искане за включване на вертолет от Военноморските сили (ВМС), съобщава Кросс.

29-годишният Галин Тодоров и 49-годишният Коста Мянков влизат в морето вчера в 13:30. Мянков казал на съпругата си, че имат работа за не повече от час. В 15:45 съпругата на Мянков му звъннала, но телефонът бил изключен. След като не се прибрал близките му започнали да го търсят, но от двамата рибари нямало и следа.  Рибари също влязоха в морето да търсят колегите си.   Издирвателната операция продължава.