Районен съд – Поморие взе спрямо Д.П.Л. мярка за неотклонение „Задържане под стража”

Срещу обвиняемият Д.П.Л. е образувано досъдебно производство за извършено на 13.02.2017 г. в гр. Поморие престъпление по чл.196 , ал.1,т.2,предл. първо , вр. с чл.195,ал.1,т.3 , предл. второ, вр. с чл.194,ал.1 ,вр. с чл.29 ,ал.1,б.”а” и б.”б” от НК, съобщиха от Районен съд – Поморие.

Припомняме, че на 13.02.т.г., чрез взломяване на входна врата е проникнато в дом, разположен в бл. 15 в кв. „Свобода”, откъдето е извършена кражба на златни накити /пръстени, обеци, верижка  др./, 10 британски паунда, десет български монети с различен номинал, мъжки парфюм и др. дребни вещи.

С определение № 28/15.02.2017 г. Районен съд – Поморие взе спрямо Д.П.Л. мярка за неотклонение „Задържане под стража”

Съдът е приел, че от събраните доказателства на досъдебното производство,  може да се направи обосновано предположение ,че обвиняемият е  извършил престъплението за което му е повдигнато обвинение и е налице  реална опасност да извърши и друго престъпление тъй като обвиняемият Д.П.Л. е осъждан многократно за различни престъпления , включително и за престъпления срещу собствеността , което сочи на повишена степен на обществена опасност на личността му. Съдът е отчел и че повдигнатото обвинение е за престъпление, извършено при условията на опасен рецидив, което само по себе си обосновава опасност обвиняемият да се укрие или да извърши престъпление и е основание за вземане на мярка за неотклонение”Задържане под стража”

Определението подлежи на обжалване с частна жалба или частен протест пред Окръжен съд – Бургас  в 3-дневен срок, като в този случай делото ще се разгледа  на  22.02.2017 г. от 14.00 часа.

 

1 коментар

  1. Мишо Мишев

    Да го бяха пуснали пак.Що да го задържат.Нека да открадне още няколко апартамента.Съдебна система в България ще има когато българин кацне на Луната.