„BLACK SEA GOLD Pomorie” обра наградите на Винария 2017

Дълго пазеното в тайна ново Шардоне VERRA TERRA получи първото си отличие

rose_gp_2013 „BLACK SEA GOLD Pomorie” грабна общо 18 медала и две отличия Grand Prix на  награждаването на конкурса снощи, състояло се в Международния панаир в Пловдив. За пореден път винарната е единственият участник в конкурса, който получава две награди Grand Prix в надпреварата за „винените оскари”. Златен Ритон получиха Розе Golden Rhythm 2016 и VILLA MARVELLA Кабрене фран 2016. „BLACK SEA GOLD Pomorie” категорично запази лидерската си позиция при ракиите и виненото бренди. Емблематичната серия  Бургас 63 се отличи за пореден път с два златни медала, както и класическите Бургаска Мускатова и Поморийска мускатова.

Голямата изненада на BLACK SEA GOLD Pomorie спечели първия си златен медал.. Отvilla_marvella_cabernet_franc известно време технолозите на винарната подготвят ново Шардоне, което има претенции на победител. VERRA TERRA Шардоне е най-новото попълнение в портфолиото на поморийската винарна в супер-премиум серията VERRA TERRA и съвсем скоро ще бъде на пазара.

Другите дебютанти в конкурса са 15-годишното и 25-годишното бренди „BLACK SEA GOLD”, които се отличиха редом с добре известното за ценителите 33-годишно бренди XO.

 Наградите получи Йордан Панайотов, Изпълнителен директор на BLACK SEA GOLD Pomorie” от председателя на Националната лозаро-винарска камара Радослав Радев и Иван Соколов, Председател на Съвета на директорите на Международен панаир Пловдив. „Медалите са признание за нашия труд и усилия, но най-ценното признание за нас е високата оценка на потребителите.”, коментира Панайотов.

Винария продължава до 26 февруари в Международния панаир в Пловдив, където могат да бъдат дегустирани отличените напитки от конкурса.

2