Професии, подходящи за представители на зодия Скорпион

zodСкорпионът е знак на трансформацията и има необичайната способност да се възражда като птица феникс от пепелта. Той е способен да преживее моменти на тежка криза, защото притежава изключителна сила и мощ. Видимо обаче запазва невъзмутимост и контрол. Външното спокойствие и вътрешната сила дава на Скорпиона качества за социален лидер. Прозорливостта да предвижда интуитивно ситуациите и фино да усеща обстановката го прави способен да поведе след себе си голяма група от хора. Скорпионът знае кога да остане в сянка и кога да излезе с лицето пред тълпата. Това го прави талантлив политик и обществен лидер, защото притежава умението да манипулира хората и масите.

Желанието да се добере до корена на нещата в коя да е сфера от живота дава на Скорпиона мислене на детектив. От него става прекрасен следовател, агент в тайните служби, полицай, както и учен – изследовател. Влечението му към тайнствата често може да даде и професионална ориентация в другата крайност – участие в мафиотски структури. Сенчест бизнес и връзки с подземния свят е другата склонност на Скорпиона. Той обича да рискува и често привлича кризи в живота си. Има желание да върви по острието на бръснача и това го прави подходящ за всяка рискова професия каро например пожарникар, каскадьор, пилот във Формула 1.

Планетата, управител на този зодиакален знак е Плутон, а както знаем от митологията той е царят на Подземното царство, царството на смъртта и мъртвите души. Така, че за скорпоинска професия може да се класифицира и професията траурен агент, гробар. В науката тази склонност се проявява като интерес към археологията.

Ако еволюционното ниво на развитие е по-високо, представителите на този воден знак имат много силно влечение към окултните науки, езотеричното знание и духовния свят. Интересуват се от процесите, случващи се в човешката психика, човешкия ум. Прозренията им в тези области са дълбоки и основателни.

Скорпионите имат силна енергетка и ако признаят съществуването й и положат усилия в нейното управление, биха могли да станат прекрасни целители, рейки или кунг фу майстори, иглотерапевти. Те могат да лекуват и човешката душа, което ги прави незаменими психолози и психотерапевти.

Ако сте зодия Скорпион и искате да учите медицина, бих ви препоръчала да се насочите към хирургията. Така ще можете хем да бъдете в близък контакт с отвъдното, към който имате естествено любопитство, хем ще задоволите потребността си да рискувате, защото всяка операция крие известен риск за живота на пациента.

Каквато и професия да изберете, вие Скорпиони, никога не забравяйте, че притежавате уникална вътрешна сила и издържливост, чувствена страстност, емоционална въвлеченост и изключителен магнетизъм. Това са качества, които ще ви помогнат да постигнете успех във всяка професия, която изберете стига да сте я избрали със сърцето си.

Автор: Валентина Радиева-Маренова

Снимка: Mihail Kubchev Photography