„Голямото сърце“ в Каблешково за нуждите на АГ отделението в Поморие

syrce-kable6kovoОт днес град Каблешково се присъедини към благотворителната  инициатива на Община Поморие за закупуване на  Реанимационна маса за новородени за нуждите на Акушеро-Гинекологичното  отделение на МБАЛ Поморие. Металното сърце, в което се събират капачки, е високо 160 см  и е монтирано пред читалище „Атанас Манчев“.

„В „Сърцето на Каблешково“ ще събираме не просто капачки, а надежда, щастие и радост. Защото не съветът, а примерът и доброто дело възпитават децата ни”, каза кметът Иван Алексиев, по повод стартирането на дарителската кампания.

„Каблешково подкрепя благородната кауза, защото вярва в доброто“, казват  жителите му.

Към дарителската кампания от днес се включват и жителите на Ахелой. „Средствата от събраните капачки ще се използват за техни съграждани със здравословни проблеми“, съобщават инициаторите Мануел Момчилов и Милена Георгиева. „Сърцето на Ахелой” е монтирано до Фонтана.

В Поморие на 4 януари 2019 г. предстои да  бъдат монтирани две големи, червени сърца. Едното ще бъде  в централната част на Поморие, а другото- в кв. „Свети Георги“.  Каузата  е закупуването на Реанимационна маса за новородени, която е за нуждите на Акушеро-Гинекологичното  отделение на МБАЛ Поморие.