Вие сте тук: Начало » Актуално » Застудяване от вторник

Застудяване от вторник

vreme Топлото и  слънчево време ще се задържи още два дни, след което предстои застудяване.

В неделния ден  минималните температури ще са от 7 до 12 градуса, малко по-ниски по високите полета. През деня вятърът от запад ще се усили, до умерен в Дунавската равнина. Облачността ще бъде променлива, все още средна и висока. Максималните температури ще бъдат от 16 до 22 градуса.

В понеделник започва постепенна промяна на времето. В Северна България вятърът ще се ориентира от северозапад. Минималните температури ще бъдат от 7 до 13, а дневните – от 15-16 в Северозападна България до 22 градуса в южните райони. Около и след обяд от запад ще започнат превалявания от дъжд. До полунощ срещу вторник валежите ще се усилят и ще обхванат Северна България, а до началото на деня във вторник ще вали повсеместно. Валежите в низините ще бъдат от дъжд, по високите места от дъжд и мокър сняг, а по високите полета – мокър сняг.

Във вторник ще бъде студено, ветровито и почти без дневен ход на температурите, заради нахлуващия студен въздух.  В ранния следобед температурите няма да се различават съществено от сутрешните и ще са от 1-2 градуса по високите полета до около 8 на места в северозападните райони. След обяд валежите от запад и север ще отслабват и спират, като окончателно ще спрат  около и след полунощ срещу сряда. От северозапад облачността ще се разкъсва и намалява.

Студено мартенско утро очаква част от страната в сряда, с минимални температури от около минус 5 по високите западни полета със снежна покривка,  до 2-3 градуса над нулата на югоизток, където все още ще бъде облачно.

От сряда температурите слабо ще се повишават, но ще останат по-ниски от тези, на които се радваме днес  и утре.

Коментар

Вашия имейл няма да се публикува.Задължителни полета са отбелязани с * *

*

Горе