Вие сте тук: Начало » Актуално » Владимир Зеленски спечели президентските избори в Украйна

    Владимир Зеленски спечели президентските избори в Украйна

    zelenskiКомикът Владимир Зеленски печели с убедителна победа на президентските избори в Украйна, показва екзит пол проучване. 41-годишният кандидат, чийто единствен политически опит е да изпълни ролята на държавен глава в телевизионен сериал, е получил 73% от вота, сочи проучването, цитирано от БГНЕС. Досегашният президент Петро Порошенко получава едва 25% от гласовете, като губи във всички региони на страната, включително и в западната й част, където традиционно има силна подкрепа.Веднага след като научи, че е спечелил вота, Зеленски заяви: “Всичко е възможно!”. Той обеща, никога да не изостави украинския народ.

    Владимир Зеленски (41 г.) e актьорът, който изигра Наполеон и президента на Украйна в кинокомедия.

    Роден в Кривой Рог, той получава юридическо образование, но не работи дори ден по своята специалност. Той създава успешно студио, което произвежда хумористични предавания, комедийни филми и сериали. В един от тях – “Слуга на народа” – Зеленски играе учител, който става президент на Украйна.„Аз се стремя към президентския пост за един мандат”, казва в платформата си Зеленски.

    В първия си законопроект той призовава хората да могат да определят задачите на властта чрез референдуми. Всеки бизнесмен да може да легализира доходите си срещу 5% от тях. Всяко дете ще може да натрупа в своята сметка доходи от продажбата на държавни природни богатства. Монетизиране на помощи и субсидии. Украйна да се превърне в световен лидер в продажбата на екологични храни. Това са част от залегналите идеи на Зеленски.

    Горе