Димитър Бербатов слага край на активната си спортна кариера

berbatovДимитър Бербатов обяви, че слага край на активната си спортна кариера. Във видеообръщение, разпространено в социалните мрежи, родният футболист споделя, че последното му излизане на терена е било преди повече от година и смята, че моментът е подходящ да прекрати професионалния си път като атлет и да се преориентира към ново поприще.

”Ще ми липсва. Всичко ще ми липсва. Играта, тренировките, головете, подготовката, напрежението, съотборниците ми, виковете на феновете, когато отбележа поредния си гол. Бях благословен и работих здраво, за да получа възможността да играя рамо до рамо и срещу някои от най-големите играчи в историята. И идвайки от малка страна като моята родина, всичко това означава още повече за мен”, коментира Бербатов.

През последната година и половина футболистът бе без отбор, но осъществяваше тренировки с Берое – Стара Загора. Преди това той прекара една година като резерва в индийския Керала Бластърс, след като прекара един сезон и в гръцкия ПАОК. Преди това обаче Бербо мина и през европейски грандове като Манчестър Юнайтед, Тотнъм и Байер Леверкузен.

Пътят до там започва в младежките му години, когато се откроява с талант в родния Благоевград, където играе за Пирин. Той бързо е привлечен от ЦСКА до 2000-ната година, когато заминава за Германия. В кариерата си той има Златна обувка, както и две титли от Английската висша лига. Паралелно с футболните си изяви, Бербатов реализира и участва в редица благотворителни инициативи.