Пътни инциденти в Бургаско

odmvr_BurgasЗа пътните инциденти в Бургаско през последните дни съобщава ОДМВР-Бургас:

На 03.09.т.г. около 13.40 ч. в на пътя между ваканционно селище „Свети Тома” и ваканционно селище „Дюни” в посока Созопол, в прав пътен участък, поради  движение с несъобразена с интензивността на трафика скорост и загуба на контрол, самостоятелно катастрофира, излизайки вдясно извън пътното платно, товарен автомобил „Ситроен Берлинго”, със старозагорска регистрация, управляван от 60 годишен старозагорец. От ПТП пострадала неговата 67 -годишна спътничка, пътуваща на задната седалка, която с контузия на главата, без опасност за живота, е прегледана и освободена за домашно лечение.

На 04.09.т.г. около 03.55 ч. на пътя Царево – с. Резово, км. 4, поради движение с несъобразена с характера на пътя скорост, в условията на ляв завой и загуба на контрол, самостоятелно катастрофира, блъскайке се в крайпътен скат и преобръщайки се на пътното платно по таван, лек автомобил «Опел Корса», с благоевградска регистрация, управляван от 20- годишна софиянка. От пътния инцидент пострадал 31 -годишният спътник на водачката, който е настанен за лечение в УМБАЛ – Бургас с черепно-мозъчна травма. Водачката е тествана за употреба на алкохол, като дрегера отчел – 0,40 промила.

На 04.09.т.г. около 12.30 ч. на несебърската улица «Първа», пред вила «Коста», в условията на прав участък, поради неспазване на дистанция, мотоциклет «Хонда», с бургаска регистрация, управляван от 38 годишен пловдивчанин допуска ПТП с движещия се пред него лек автомобил «Опел Астра», с кюстендилска регистрация, управляван от 34 -годишен кюстендилец. От пътния инцидент пострадал мотоциклетистът, който със счупена лява ключица, без опасност за живота, е прегледан и освободен за домашно лечение.

На 06.09.т.г. около 08.10 ч. в района на пътен възел – Созопол / изхода за Бургас срещу бензиностнация «Петрол»/, л.а. «Мерцедес GLЕ 500», с норвежка регистрация, управляван от 35- годишен бургазлия, поради движение с несъобразена скорост и употреба на алкохол от страна на водача / 2,06 промила/, не намалява при приближаване на кръстовището от Приморско към Созопол и блъска спрелите за включване в главния път л.а. «Мерцедес», с ямболска регистрация, управляван от 39 -годишен ямболия и л.а. «Волво В 70», с бургаска регистрация, управляван от 45- годишен мъж от с. Равадиново. От ПТП са нанесении значителни материални щети. Леко пострадали са : водачът на л.а. «Волво» и неговата 43 -годишна спътничка, които са прегледани и освободени за домашно лечение.