Предстои 13-ти фестивал на „Хоро край поморийския бряг“

13-тият фестивал на Клубовете за народни танци „Хоро край поморийския бряг“ ще се проведе  в Поморие на 18 и 19 юни 2022 г. Клубове за танци от цялата страна ще се хванат за ръце и заедно ще изиграят някои от най-красивите български народни танци. Надиграването ще се състои на централния площад в Поморие в рамките на фестивала „Хоро край поморийския бряг“.

Празникът ще започне в 15.30 часа на 18.06.2022 г. /събота/ с дефиле на хороигралците по централната пешеходна алея и ще продължи с общи хорà на пл. „Св. Св. Кирил и Методий“, където ще бъде представен всеки от участващите клубове. Традиционен фолклор ще покажат групите от село Капитановци и село Майор Узуново, община Видин. Някои от техните хорà ще бъдат разучавани с ръководителите на клубовете на следващия ден – 19.06.2022 г. /неделя/ в рамките на семинара, ръководен от проф. Николай Цветков и доц. Георги Гаров, преподаватели в катедра „Хореография“ към Югозападен университет „Неофит Рилски“, град Благоевград.

Фестивалът ще завърши със среща на ръководителите, на която те в неформална обстановка, ще обменят опит, ще споделят впечатления, ще изкажат мнение за тазгодишното издание.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *