Антиправителствени протести – ден 61

protesti5В третия си месец навлизат антиправителствените протести. Исканията на протестиращите, които отново  се събраха в „триъгълника на властта“ в столицата за 61-ви път остават същите – оставка на премиера Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев, както и предсрочни избори.

И тази вечер протестите  са под надслов „Нас не ни е страх“, посветено на полицейското насилие срещу протестиращи и журналисти от 2 септември. С видео проектор се излъчваха кадри.

Шествието в София, както всяка вечер започна от Триъгълника на властта и  продължи  в 21,10 ч. към Орлов мост.

Освен в София, протести има всяка вечер в Пловдив, Варна и други градове на страната и в чужбина.

Има и нова протестна акция  в парк „Росенец“.Протестиращи се събраха пред лятната вила на почетния председател на ДПС Ахмед Доган в парк „Росенец“, за да изразят възмущението си от позицията на ДПС за съставянето на експертен кабинет, която според тях е в подкрепа на правителството, предаде БНР.

Преди това участниците в демонстрацията заредиха гориво от верига бензиностанции за символичната сума от 10 стотинки. С плакати „Оставка“, български трибагреници и скандирания протестиращите за кратко блокираха бензиностанцията.

След това те се отправиха към лятното имение на почетния председател на ДПС Ахмед Доган в парк „Росенец“ ,където отново скандираха „Оставка“ и „Мафия“.

Второто „Велико народно въстание” на площад „Независимост” в София ще бъде на  10-ти септември /четвъртък/, от 08.00