Тежкотоварен автомобил с ремарке се самозапали на АМ “Тракия”

Временно движението при 150-и километър на автомагистрала “Тракия” в посока София се осъществява в една лента заради катастрофа, информират от АПИ.

Тежкотоварен автомобил с ремарке се самозапали тази сутрин малко преди 07:00 часа по пътя Карнобат-Венец и стана причина движението в този участък да се осъществява само в едната лента. Пожарът е загасен, съобщиха от Областното пътно управление. Налага се товарът от камиона да бъде пренатоварен на друг ТИР.

Засилен трафик по магистралите и основните пътища има в днешния ден, който е последен от трите почивни. На много места да има дълги колони от автомобили. Полицията следи за нарушители.

Днес се възстановява движението по Южната дъга в участъка между квартал „Младост” в София и магистрала “Тракия”. За улеснение на трафика движението в участъка от 6 км, който се реконструира,  се осъществява двупосочно в платното, където не се извършват строителни дейности.

Междувременно има напрежение на границата с Гърция. По информация от външното ни министерство пунктът “Илинден” – “Ексохи” трябваше да отвори от днес. Нo според превозвачите, гърците отново не пускат камиони.

Превозвачи очакват тя да бъде отворена, тъй като търпят големи загуби вече над месец. На няколко пъти те протестираха – на ГКПП “Илинден”, както и на ГКПП “Кулата”, където затвориха движението. Превозвачите се заканиха отново да протестират, ако границата не отвори.

Последното уверение от гръцките власти е, че граничният пункт ще бъде отворен на обяд.