Аптекари от Бургаско протестират срещу огромните сметки за ток

Аптекари от Бургаска област протестират срещу огромните сметки за ток. Много фармацевти се притесняват, че ще бъдат принудени да затворят и да преустановят дейност.

Те плащат близо три пъти повече за електричество последните месеци спрямо сметките за миналата година. Причината не е по-високо потребление, а увеличената цена на тока за бизнеса.

Фармацевтите не могат да увеличат цените на медикаментите, защото повечето имат пределна цена.

Аптекарите очакват помощ от държавата. Според тях компенсациите, които се предлагат в момента, не са достатъчни. Предлагат да се помисли и за намаляване на ДДС върху лекарствата.

2 Отзиви

  1. Рачо Пенев

    Бившето правителство на Борисов и лостовете които има той в Булгаргаз и ДКВЕР с либерализацията на пазара за енергийни ресурси които той въведе и така напий и нахрани хората на хранилката на ГЕРБ и сега дръпна лостовете на своите хора в тези институции да подлеят вода на новото правителство за да може да се завърне на бял кон. Но със свяната на ръководствата в тези хранилки вожда вижда че плана му е осуетен и ако има нови избори ако гроб ги спечели ща са погребе окончателно.

    • Каквото, и да е сторило старото.. Почти две години слушаме оправдания, през това време се изредиха две служебни, и в момента редовно!
      Никой през тази година не казва от къде идва тази брутална разлика! Единствено се натъртва, като причина т.н. свободен пазар!
      Бих казал, че това е възможно само ако пазара е манипулиран, и всички Държавни служби имащи отношение към проблема (ДАНС, Икономическа полиция, Комисия за …. ) са преки участници!
      Компенсациите са дълг!!!