Благотворителни семейни бягания организират в Бургас

NN България организира в Бургас благотворителни семейни бягания NN Family Run на 15 октомври в Морската градина (под Пантеона), от 09:00 ч., в подкрепа на децата от SOS Детски селища.

Мотото на семейните бягания е „Твоят километър е важен!“, а участието на всички ще бъде обвързано с благотворителна кауза – за всеки пробяган километър на всеки финиширал по 5-километровото трасе участник NN ще дари по 1 лв. за деца в риск или такива, лишени от родителски грижи, подпомагани по различните програми на SOS Детски селища България.

Oт края на 2015 г. NN България е спонсор на две инициативи – NN KidsRun и NN Family Run – в партньорство с 5KmRun – сдружение, организиращо бягания в парковете на големите градове на страната. Ангажиментът на NN България е продължение на усилията на NN Group да подкрепя активния начин на живот чрез спонсорство на различни спортни мероприятия в сферата на бягането в държавите, в които осъществява своята дейност. Сред спонсорираните събития са големи и по-малки спортни бегачески форуми в цяла Европа – маратони, полумаратони, свободни бягания.

Чрез подкрепата на детското и семейното бягане в България NN цели да насърчи активността, здравословния начин на живот и общуването в семейството.