БНТ HD ще предава на живо поклонението пред Трифон Иванов

В сряда (17 февруари) от 12:25 часа БНТ HD ще предава на живо поклонението пред големия футболист Трифон Иванов. Специалното студио, ще има преки включвания от Двореца на културата и спорта във Велико Търнова, където е официалното поклонение пред футболната легенда. Извънредното предаване, с водещ Никола Ибришимов, ще даде възможност на хилядите почитатели на Трифон Иванов да си вземат последно сбогом с него. Националната телевизия ще излъчи и много уникални кадри с футболиста, запазени в архива на медията.
За да се простят със своя приятел и съотборник във Велико Търново ще пристигнат и повечето играчи на националния отбор по футбол, участвал на Световното първенство през 1994 г.

Трифон Иванов почина внезапно на 50-годишна възраст. Той ще остане в историята на българския футбол като един от най-добрите защитници. Носител е на титлата Футболист №1 на България за 1996 г., 3-кратен шампион на България с екипа на ЦСКА, а през 1996 г. става шампион на Австрия с “Рапид” (Виена). Има 77 мача с 6 гола за националния отбор на България, с който е бронзов медалист от световното първенство в САЩ през 1994 г. Кариерата му започва в „Етър” Велико Търново, преминава в ЦСКА, където печели три титли и една купа на България, играе за испанския „Бетис”, швейцарския „Нюшател Ксамакс” и „Рапид”- Виена. В последните години Трифон Иванов беше председател на Зоналния съвет на БФС във Велико Търново и продължаваше всеотдайната си работа за развитието на футбола.